Riviera Restaurant , Riga , Letonya (Latvia) ( * * * * * )

Adres:  Antonijas 13, Rīga, LV-1010     Tel: +371 26605930

http://www.rivierarestorans.lv/

Letonya Cumhuriyeti ,  Estonya, Litvanya, Rusya ve Belarus ile komşu olan bir Kuzey Avrupa ülkesidir. En büyük şehri ve başketi Riga’dır. 2 milyon civarında nüfusu olan ülke, yeşillik  bakımından son derece zengin .

Riga’da genelde bu şekilde sanırım, gittiğimiz her mekan ve lezzetlerinden çok keyif aldık.  Bu kadar kaliteli yemekler yapılıyorsa, demek ki yaşayanlar ağızının tadını biliyor.

Riviera da bu güzel ve keyifli mekanlardan biri. Her türlü zevke göre yiyecek bulmak mümkün. Burada dikkatimizi çeken bir durum vardı ki, yazmadan geçemeyeceğim. 6 kişi gittiğimiz restaurantta siparişleri alan görevli arkadaş, hiçbir not tutmadı. Başlangıçlar, yemekler, tatlı, hatta etlerin ne şekilde pişmesini istediğimize kadar. Bekledik yanlış birşeyler gelecek diye, ama olmadı 🙂 Kendisini taktir ettiğimizi de paylaştık kendisiyle….

Letonya’da, tüm restaurantlarda karşımıza çıkan ve Macar asıllı bir yemek olan Gulaş çorbasını bu mekanda da denedik. Kuzu eti, küçük doğranmış havuç , kırmızı biber, nohut ve fındık kırıntıları ile son derece lezzetliydi. (lamb goulash soup with Chio peas)

DSC04052

Benim tercihim, Angus antrikot ızgara. Yanında fırınlanmış küçük patates ve domatesler ile, bu şekildeki etlerle çok güzel tat uyumu yakaladığını düşündüğüm küflü peynir ve biberiye sosu. Ben son derece doğru bir seçim yaptığımı düşünüyorum.(Grilled entrecote (USA prime black angus) with salt baked potatoes, plum tomatoes, dor blue cheese and rosemary sauce)

DSC04060

Yine tadına bakma şansım olan, dana carpaccio’nun güzel bir yorumu. (Beef Carpaccio
with Foie gras mousse, Aragula, Parmiggiano Reggiano and truffle oil sauce)

DSC04051

Ve yine restaurantın güzel seçimlerinden biri, alevde pişirilmiş Arjantin Karidesi. Mango ve avakado salatası ile acılı mango sosu eşliğinde (Flambed gigant Argentina shrimps served with mango-avocado salad and mango – chili sauce)

DSC04054

Her zaman söylediğim gibi, bizde çok bilinmeyen, kuşkonmaz ayrı bir tat benim için. (Green asparagus  served with Prosciutto di Parma, poached egg and Hollandaise)

DSC04055

Yine tadına bakma fırsatı bulduğum dana bonfile. Fırında sebzeler ile ete çok lezzet kattığına inandığım kırmızı şaraptan yapılan Bordelaise sosu eşliğinde. (Beef tenderloin steak served with oven baked vegetables and bordelaise sauce)

DSC04061

Ben öğle vakti olmasından dolayı, Letonya birası Lacplesis’i tercih ettin.

DSC04066

Bu kadar güzel yemeğin üzerine tatlı yenmez mi? Hem de ne tatlı. Hem sunum, hem tat. Yediğim en güzel tatlılardan biriydi. Taze “berry”ler eşliğinde, mascarpone peyniri ve çikolata karışımını birleşmesi. İçinde küçük bezeler ve yenilebilir menekşeler. Sanırım resimler herşeyi anlatıyor ….(seasonal berries with whipped mascarpone cheese and valrhon chocolate)

DSC04071

DSC04073

DSC04076

Ziyaretimiz sırasında Riga Festivali’ne denk geldik. Festival aktiviteleri ile Riga resimlerinden bazılarını sizlerle paylaşmak isterim ….

DSC04036

DSCN3281

DSCN3308

DSCN3322

DSCN3324

DSCN3333

DSCN3344

 

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.