Köfteci Osman , Edirne ( * * * * )

Adres: Kıyık Cad. Yediyolağızı sok. No.14-16 Edirne   Tel:284.2127725

http://www.edirnelikofteciosman.com/

Sevgili arkadaşım Okan Yılmaz bir süre Edirne’de yaşadı. Ben de tabii ki Edirne gezim sırasında görülecek ve tadılacak yerler hakkında kendisinden bilgi istedim. Köfteci Osman onun tavsiyelerinden biri. İşin kötü yanı Edirne programın yaklaşık 24 saatlikti. Akşam için gideceğim yer belli olduğundan ve Edirne’ye gelip de ciğer yemeden gidilemeyeceğinden öğle yameğini de ciğere ayırdığımızdan, insanların 5 çayı vaktinde, biz de 5 köftesi yemek durumunda kaldık.

Köfteci Osman’ın birden fazla yeri mevcut Edirne’de. Biz Selimiye Camisi gezisinin ardından, karşı tarafında bulunan dükkanına gittik. Aslında hiç de aç değildik. Amacımız buraya kadar gelmişken, köftesinin tadına bakabilmekti.

Siparişimizi verdikten sonra ortaya gelen acılı domates sosu, köftecilerin ortak ikramı haline gelmiş. Lezzetine diyecek yok, tek kötü yanı ekmek ile birlikte tüketiliyor olması. Hatta kavanoz ile satın almak da mümkün, biz bir kavanoz aldık.

DSCN3501

Köftenin olmazsa olmazları. Piyaz da sipariş etmek gerekir.

DSCN3503

Kaburga etinden yaptıkları köfte gerçekten güzel. Kurumamış ve içi sulu, benim zevkime göre. Fiyatları da makul. Edirne’ye gelip de ciğerden sıkılırsanız mutlaka deneyin.

DSCN3505

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.