Restaurant Bergs , Riga , Letonya (Latvia) ( * * * * * )

Adres: Bergs Bazaar, 83/85 Elizabetes Street, Riga, LV-1050, Latvia

http://www.hotelbergs.lv/en/restaurant-bergs/restaurant-bergs-2

Hotel Bergs’in restaurantı aslında. Riga’da merkezi bir konumda olan yer, otel olarak da tercih edilebilecek bir mekan gibi görünüyor. Son derece nezih…

Yemek siparişlerimizi vermeden önce içecek olarak masaca tercihimiz, yöreye has filtere edilmemiş bira oldu. Tavsiye edebileceğim bir tat.

IMG_0702

Ortaya gelecek olan iştah açıcılara eşlik etmek için getirilen ve hemen servis öncesi pişirilen ekmek, İtalya ve İspanya hatıralarımı canlandırdı. Gerçekten başarılıydı.

IMG_0703

Ortaya gelen değişik peynir, zeytin tabağı da son derece başarılıydı. Hele yukarıdada bahsettiğim ekmek eşliğinde….

IMG_0704

Çok şık bir sunum ile ikram edilen soğuk tabak. Somon, bıldırcım yumurtası, krema,mantar ve haşlanmış yeşilliklerden oluşuyor. Bu tabak, arkadan gelecek lezzetli tabakların habercisi oldu diyebilirim.

DSC03882

Benim ana yemek öncesi tercihim, Armagnac brendisi ile tatlandırılmış kıyılmış Charolais yöresine ait dana bonfile. Yanında fesleğen ile tatlandırılmış bıldırcın yumurtası, kızarmış kapari tomurcukları, hamsili hardal kremi ile birlikte (Choped Charolais beef tenderloin, flavoured with armagnac, basil-infused quail eggs, fried caper buds, anchovy mustard cream)

DSC03883

Ana yemek öncesi ağızımızı temizlemek maksatlı ikram edilen sorbe

DSC03885

Ana yemek olarak benim tercihim, 62’C’de pişirilmiş, kuzu but. Brokoli , sarımsak püresi, elma , nane  ve dana eti suyu ile (Lamb rump cooked at 62’C with broccoli garlic puree apple mint relish and veal tail broth reduction). Sanırım birşey söylemeye gerek yok.

DSC03887

Tadına bakma imkanı bulduğum, aslında ikinci tercihim de yavaş pişirilmiş, dana pirzola. Yanında kuzu mantarı, dana incik güveç, salamura erik ve çikolatalı kırmızı şarap sosu . (Slow cooked rack of veal with morel mayo veal tail stew, pickled plums, chocolate red wine sauce)

DSC03888

Şarap tercihimiz kırmızı ve Toskana Vadisi’nden, “Chianti Classico”.

DSC03889

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.