Amarone , Riga , Letonya (Latvia) ( * * * * * )

Adres: J.Alunana iela 2 , Riga Tel:371.67324267

http://www.amaroneriga.lv/amarone.html

Letonya’da akşam yemeği için tavsiye edilen bir İtalyan Restaurant’ına gittik. Genelde yöreye ait bir yer tercih etmeme rağmen gittiğimiz yer gerçekten hakkını veren bir mekandı.

Gerek iç dizayn olarak, gerekse yiyeceklerin kalite ve lezzeti bizleri mest etti. Özellikle , üzüm bağı şeklindeki düzenleme ve şarap şişesi mantarlarından yapılan üzüm şekilleri gerçekten özeldi.

DSCN3358

Bu kadar İtalyan olan bir yerde yemeğe de Bruschetta’sız başlanmazdı tabii ki (Bruschetta con Pomodori  e Caprino)(Fresh tomato salad with basil and goat cheese)

DSC04003

Atıştırmalık gelen italyan usulü zeytinyağı, sarımsak ve kekikli kıtır ekmek ile karnını doyurman mümkün. Başka birşeye gerek bile yok.

DSC04006

Bu yemeğe de yakışacak olan tabii ki güzel bir Sicilya şarabı. Tercihimiz Firriato Santagostino Baglio Soria’nun Nero D’avola ve Şiraz kupajı.

DSC04008

Yine bir italyan klasiği makarna olmazsa olmaz. Benim tadına baktığım Spaghetti alla Crudaiola. Bizde ne yazık ki çok kullanılmayan ama benim çok sevdiğim kuşkonmaz ile birlikte domates ve taze fesleğenli spagetti. (pasta spaghetti with asparagus , sicilian tomatoes and fresh basil) Son derece sade, taze ve lezzetli.

DSC04010

Yine tadına baktığım diğer bir makarna türü de porçini mantarlı ve krema soslu. Üzeri parmesanlı. Enfes olmama şansı hiç yok. Papardelle con Porcini in Salsa di Panna e Parmigiano (homemade pasta paardelle with boletus in cream sauce with Parmesan cheese)

DSC04012

Benim ana yemek tercihim, mekanın özel yemeklerinden biri olan ‘Fiorentina’ (Grilled beef steak ‘Fiorentina’). 3-4 cm kalınlığında , kömürde pişirilmiş dana biftek. Orta pişmiş, içleri pembemsi , suyu içinde kalmış ve gerçek bu tür et sevenler için nadir bulunacak lezzette.

DSC04016

Yine tadına bakma fırsatı bulduğum diğer bir seçim ise, karkas olarak ızgara edilmiş kuzu , yanında fırınlanmış pataes, kabak  ve marul .(Carre d’Agnello alla Griglia) (grilled rack of lamb served with baked zucchini, potatoes and lettuce). Bir kere et kendiliğinden çok özel. Pişiriliş ve sunuş da eklenince, diyecek birşey kalmıyor.

DSC04018

Bu kadar güzel yemeklerden sonra tatlı yemediğimiz dikkatinizi çekmiştir. Bu güzel bir tatlı olmadığından değil elbette. Yemek isteyenlere güzel alternatifler var tabii ki …

 

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.