Riad Maison Bleue , Fez , Fas (Morocco) ( * * * * )

Otantik Yemek …

(Koordinat: N34˚2.190′ ;  E4˚59.231′)

Adres: 33 Derb Miter Talaa Kebira Ain Zliten Fes-Medina-Fas Tel : +212(0)535 741 839

http://www.maisonbleue.com/

İsminden de anlaşılacağı üzere, Fez’de yemek yediğimiz yer, eski şehrin içindeki “Mavi Ev”.

Yemek öncesi, evin ortasındaki avluda bize sunulan aparatifleri, Fas birası eşliğinde içtik. Karnımız son derece de aç olduğundan, ne geldiyse temizledik. Fıstık, badem ve zeytin çeşitleri ….

Aparatifleri aldığımız bölüm, dekorasyonu ile göz dolduruyordu  ….

Daha sonra yemek yiyeceğimiz oda bölüme geçtik.

Son derece lezzetli , bir nevi başlangıç sıcakları ile başladık . (Entry of Moroccan cooked salads). 8 çeşit meze vardı. Mercimek , patlıcan , bakla , havuç , patates , pancar ve karışık sebzezelerden oluşan bir set. Sunumlar tajin içinde ve oldukça gösterişli. Bana değişik gelen ise pancarlı olandı.İçinde pancar, soğan, maydanoz ve limon

Sıcak olarak gelen yemek ise, “Tajin” olarak adlandırdıkları, huni şeklinde kapaklı toprak kap içindeki maydanoz ve sarımsaklı tavuk. Limon ve tuzlu.(Tagine de poulet “Mesfioui” au persil & ail)(Tagine of chicken “Mesfioui” with parsley and garlic)

İkinci sıcak yemeğimiz ise (Couscous du 13 eme siecle “Seffa Medfouna”)(Couscous of the 13 th century “Seffa Medfouna”).Üzeri susamlı bir nevi kuskus.

Bu yemeğe eşlik etmesi için, yanında getirilen pudra şekeri ile….

Yemeğe eşlik etmesi için de tercihimiz, kırmızı şarap oldu.

Yemek sonrası bölgeye özel tatlı ise, bir nevi tarçınlı süt ile yumuşatılmış, kızartılmış hamur. Yanında dilimlenmiş portakal. Ancak son derece lezzetli. (Pastilla au lait “Johara” & orange a la cannelle) (Pastilla with milk “Johara” & orange with cinnamon)

Ödediğimiz rakam, şarap dahil kişibaşı 550 MAD.(Dirhem). Yaklaşık 50 Euro.

Restaurant içinden bazı resimleri de yayınlayamadan geçemeyeceğim.

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.