Köşkeroğlu , İstanbul ( * * * * )

Karaköy’de fıstıklı tatlı şöleni ….

(Koordinat: N41˚01.385′ ;  E028˚58.636′)

Adres: Necatibey Cad. Eski Gümrük Sok. No.6 Karaköy/İSTANBUL Tel:212.2496340

http://www.koskeroglu.com.tr/

Karaköy civarına geldiğimde her zaman için tercihim “Karaköy Güllüoğlu” olsa da, bu sefer farklı bir yerde tatlı deneyelim dedim ve yine Karaköy’de 1946’da temeli atılmış bir başka usta yer olan “Köşkeroğlu”nu deneme fırsatı bulduk.

Her ne kadar burma kadayıfı bilinen tatlısı olmasına rağmen, mekana ilk geldiğimizde camdaki “Katmer” yazısı hemen dikkatimizi çekti. Zira Gaziantep’deki Katmerci Zekeriya usta’nın katmer tadı halen damağımızda. Tatlı konusunda Türkiye’de ilk 5 içinde yer alır benim sınıflamamda. Hemen 1 porsiyon sipariş ettik. Hazırlanması 10 dakika alır dediler, taze hazırlanacak olması bizim de işimize geldi. Bana göre tabii ki Zekeriya Usta’nın katmerinin yerini almaz çünkü hazırlanış şekli farklı. Ancak katmer yangınınızı bir nebze olsa da söndüreceği kesin. Özellikle antepfıstığı miktarı gerçekten yerinde. Mutlaka denenmeli.

Tabii ki katmeri yedik diye asıl bize önerilen burma kadayıfı tatmamak olmazdı. O yüzden yarım porsiyon da ondan ısmarladık. Bir de “size özel bir tatlı var mı” sorusuna “Fıstıklı Özel Prens” cevabını alıp da onun da tadına bakmamak olmayacağından, onu da sipariş ettik. (Kısıtlı miktarda olsa da)

Antep fıstıklı tatlı sevenlerin pişman olmayacağı kadar bol cephaneli ve o kadar da hafif olduğunu itiraf etmem gerek. Bunları yemek için cuma akşamı İstanbul trafiğine katlandığımızı söylersem, en azından İstanbul’da yaşayanlar değerini daha rahat anlayabilir.

 

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.