Mesnevi Sofrası , Konya ( * * * )

(Koordinat: N37˚ 52.297′ ; E032˚ 30.304′)

Adres:Aziziye mah. Amil çelebi sk. No: 1 42010 Karatay/KONYA   Tel. 332.3533341

http://www.konyamevlevisofrasi.com/

Restaurant, Konya şehrinin merkezinde, Mevlana Müzesinin hemen yanında. 3 Konya evinin birleşmesinden oluştuğundan, değişik salonlarda veya terasında yemek yemeniz mümkün. Geniş bir mekan.

En güzel yanı, çok çeşitli Konya mutfağına ait yemek bulunabilmesi.

Fiyat olarak da son derece uygun.Kişibaşı yaklaşık 20 TL’ye güzelce karnınızı doyurabilmek mümkün. Ancak bana porsiyonlar (özellikle et miktarı) , benzer restaurantlara kıyasla az geldi.

Genel olarak baktığınızda, Konya’da daha iyi alternatifler bulmak mümkün. Ancak merkezde ve yakınındaysanız, farklı Konya mutfağı yemekleri tatmak açısından cazip olabilir yanlızca.

Tabii ki Konya’da yemeğe “bamya çorbasız” başlamak olmaz. Ancak aynı çorbanın daha iyilerini yediğimi söyleyebilirim.

Bugüne kadar tatmadığım bir yemekti “Ekmek Salma”.Dana etinin suyunu ekmeğe çektirilerek hazırlanan bir Konya yemeği. Son derece lezzetli . Daha önce de dediğim üzere, eti biraz daha fazla olabilir … Yanında da çömlek yoğurt ..

“Etli düğün pilavı” da kişniş, nohut ve bol tereyağ ile hazırlanan pilav üzerine, dana kavurma. Pilav, kuru üzüm ve tane karabiberli. Bir pilav sever olarak, o da mutlaka tadılmalı derim. Hafif diri prinç ile enfesti

Benzerlerini yediğim ancak bunu ilk defa tattığım “Patlıcan Orta”. Altında közlenmiş patlıcan, üzerinde kuzu kebap. Bilmem başka birşey demeye gerek var mı?

Konya’nın tatlıları gerçekten bana hitap ediyor. En sevdiğim “Höşmerim”. Tatmamış olanlara tavsiye ederim.Kaymak ve unun tereyağ ile kavrulup, süt ile yumuşatılmasıyla oluyor. Ancak burada üzerine bal ilave edilmişti. Bence tüm tadını almış. Ben farklı versiyonlarını yemiştim, onlar daha güzeldi bana göre. Bal, tatlının asıl tadının önüne geçiyordu. Çok hoşlanmadım.

Yine Konya’ya has sevdiğim ağdalı tatlı “Saç Arası” da, kaymakla hazırlanan , ince hamur arasına ceviz ilave edilen bir tatlı. Bunu hakikaten beğendim.

 

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.