Majestic Cafe , Porto , Portekiz ( Portugal ) ( * * * * * )

Adres: Rua Santa Catarina 112,Porto/Portekiz  Tel: +(351)22.200.3887

http://www.cafemajestic.com/

Porto’nun en bilinen caddelerinden biri olan Santa Catarina üzerinde bulunan bu cafe önünden geçmemeniz, geçseniz de dikkatinizi çekmemesi mümkün değil. Gerek farklı mimarisi, gerekse günün hangi saati olursa gece de dahil mutlaka önünde bir yoğunluk, var. Gerek yer için bekleyen ya da dışarıdan da olsa fotoğraf çeken insanların yoğunluğu. Burası dünyanın en eski cafelerinden biri. 1921’den beri hizmet veriyor. Cafe içindeki dekorasyonun da tarihini dile getirdiğini söylemek gerek. Porto görülecek ve tadılacaklar listesinde en başlarda olmalı …

DSCN8667

Mekanda yemek, Porto Şarabından kokteyller ve tatlılar bulmak mümkün. Biz akşam yemeği sonrası geldiğimizden, tatlı birşeyler denedik. Benim tercihim, bir kadeh 20 yıllık Porto Graham’s Tawny ile sunulan bademli tart oldu. Nefis bir uyum …..

DSCN8664     DSCN8666

Semiha’nın tercihi “Rabanadas Majestic Style” oldu. Bu ne derseniz, Fransız’ların yumurtalaı ekmeğinin tatlı hali. Limon sosu ile servis ediliyor. Üzerinde ceviz, dolmalık çam fıstık ve kuru üzüm eşliğinde. Ve biraz tarçın. Cafe’nin spesiyali.

DSCN8668

Üzerine sıcak bir şey için tercihimiz Affogato . Ama sunum farklı.  (coffee with vanilla ice cream)

DSCN8669