Skampini , Elbasan , Arnavutluk (Albania)

Elbasan Tava …..

Adres: Lagja Kala, Elbasan Tel:069.2070146

Tiran’dan Ohrid’ geçerken yolumuzu mecburen, Elbasan’dan geçiyordu. Yoksa Elbasan Tava yemek istememizle hiçbir alakası yoktu (!). Arnavut ciğerinden uğradığımız hayal kırıklığını burada telafi edelim istedik. Son derece virajlı yollardan geçerek dağları aştık ve Elbasan’a ulaştık.

İsteğimize uygun son derece de şık bir restaurant bulduk. Antik Skampis Kale kalıntıları içinde son derece özenli bir bahçesi ve görsel aksesuarlarla düzenlenmiş bir mekan. Tek sorunumuz anlaşma oldu. Kendi dillerinin dışında başka dil bilmemelerine en azından ingilizce menüleri, kendi seçimimiz yiyecekleri sipariş edebilmemizi sağladı.

Çorba olarak tercihimiz, “Supe Zarzavate”. Adından da anlaşılacağı üzere, Zerzevat, yani ne bulmuşlarsa koymuşlar misali. Bir nevi sebze çorbası

Yine yöreye has , adından da çıkarabileceğiniz bir nevi pide. İçinde peynir, domates, biber, patlıcan ve kabak. Pica Alle Verdure (tomato,mozarella,egg plant,peppers,marrow)

Kesit görünüşü …..

Yine yöreye özgü “Fergese Sezoni” servisi.

Fergese, Arnavutluğa özgü, kuzu eti ile göveç kabında hazırlanan bir yemek. Yoğurt  katkılı. Son derece lezzetli olduğu sanırım anlaşılıyor

Farklı bir tava çeşidi de et ve patatesten oluşuyordu. “Tave Pestili”

Tave Kosi Elbasani fırınlanmış kuzu, prinç ve yoğurt sosu eşliğinde. Bu da bilinen yemeklerinden

Elbasan yemek maceramız, bize Arnavut Ciğerini unutturdu kesinlikle. Bu lezzetli yiyeceklerle 3 kişi, 30 Euro’nun altında bir paraya tıka basa karnını doyurabildi.

Skampini , Elbasan , Arnavutluk (Albania)” üzerine 2 düşünce

  1. Ufuk Yercan

    Elbasanda şu an hava nerdeyse 40 derece iken interneti bi karıştırayım dedim bir baktım biri yazmış , Allah Allah isimde yabancı gelmedi dedim, ve şu an burası bir vaha gibi , herşey çok güzel. Kale surları cok geniş ve büyük açıkcası, 2/3 defa tavaf ettikten sonra bulduk, bir lonum bilgisi hora geçerdi 🙂 Verdiğin bilgi için teşekkürler ..

    Cevapla

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.