Qarip Restaurant , Garipçe , Sarıyer , İstanbul ( * * * * )

Adres: Garipçe Mah. Garipçe Cad. No:76 Sarıyer / İstanbul  Tel: 0(212)228.16.66-67

http://qarip.com.tr/

İstanbul’da Sarıyer ilçesine bağlı küçük bir balıkçı köyü Garipçe. Tam İstanbul boğazı ile Karadenizin kesiştiği yer diyebiliriz. Resim biraz akşam vakti çekilmiş olmasına rağmen bu köyden ve restauranttan manzarayı tam olarak yansıtıyor. Aslında sadece manzara değil, Garipçe ve biraz ilerisindeki Rumeli Feneri yolu da biraz dar ve virajlı da olsa, son derece keyifli bir yol. Yol boyunca hem bakir kalabilmiş yeşillik , hem de birbirinden güzel boğaz manzaraları size eşlik ediyor. Köyde bulunan birkaç mekan her ne kadar balık verse de daha çok anladığım kadarı ile kahvaltı konseptine önem vermiş. Köyde bulunan mekanlarda alkol servisi yapılmıyor. Ancak balığı su ile içmek istemeyenler, mutlaka bir yöntemini bulabilir eminim !!

IMG_4456

Bu manzara karşısında hemen siparişlerimizi verdik. Köy Karadeniz asıllı kişilerden oluşmakta. O yüzden tabii ki mısır ekmeği ve Karadeniz tereyağı baş aktörler.

IMG_4462     IMG_4463

Meze olarak seçimimiz, balığı da kişibaşı söylediğimizi dikkate alarak semizotlu yoğurt, deniz börülce ve atom olarak sınırlı tuttuk. Her birinin de lezzeti yerindeydi.  Zeytinyağı, sarımsağı, acısı ve porsiyon büyüklüğü yeterliydi.

IMG_4459 IMG_4461

IMG_4460

Balık tercihimiz, mevsim itibarı ile ve tabii ki benim de sevdiklerimden palamut ızgara oldu. Ben gerçekten keyif alarak yedim.

IMG_4470

Sarıyer’de olmamız ve ardından mutlaka ziyaret etmeyi kafamıza koyduğumuz Tarihi Sarıyer Muhallebicisi’nden dolayıdır ki, tatlı işine burada hiç girmedik. Kişi başı ödediğimiz rakam ise, 40 TL.