Sarandos, Anaxos Skoutarou , Midilli (Lesvos) ( * * * * )

Adres: Main Road of Anaxos, Anaxos  Tel: +30.22530.41449

Midilli adası Anaxos ile ilgili görüşlerimi yazmıştım. Her ne kadar deniz kenarı ve güneş batımı manzarası olmasa da Anaxos’da yemek yenecek mekanların başında geliyor Saarndos.

İçecek olarak tercihimiz Barbayani …..

IMG_4213

Sarımsaklı ekmek tercihimiz bile 2 farklı şekilde. Zeytinyağlı ve tereyağlı. Her ikisi de birbirinden lezzetli. Hatta uzo ile birlikte yesen, başka bir şey istemeyecek. Karın doyurası …

IMG_4214    IMG_4216

Mantar çorbası ile gerek sunumundaki asalet gerekse miktarı ile 3 kişiye yetecek …

IMG_4217

Değişik bir bruschetta versiyonu olan Greeek Bruschetta. İçinde domates, peynir, maydanoz, zeytin, kapari, sarımsak ve zeytinyağı. Hayal ettiğim gibi değil.

IMG_4221

Saganaki cheese ise mutlaka denenmeli …

IMG_4223

Değişik bir yemek. “Lamb Kleftiko”. Kuzu eti, patates , havuç, soğandan oluşuyor, üzerine peynir ilave edilmiş ve ağır ateşte pişiyor. İsminin de bir hikayesi var, İsmindeki “klevo” Yunanca’da “çalmak” anlamına geliyormuş. Yunanlılar Osmanlılara karşı mücadele verdikleri dönemde dağlarda saklanırken bu yemeği yaparken sıcak kömür ile etrafını sarıp, toprak altına gömerlermiş ki kokusu duyulmasın ve saklandıkları yerleri belli olmasın. Yemek bu sıcaklıkta uzun süre pişer ve bu lezzetli halini alırmış. Şu anda bu yöntemi kullanmasalar da uzun süre kısıp ateşte pişen kuzu etinin lezzetine diyecek yok. Hem de bana göre kuzu etine en çok yakışan sebzeler ile pişirilmiş. Peynir çok yakışmış diyemem. Sunumu ise göreceğiniz üzere seramik mini tencerede ….

IMG_4225    IMG_4227

Fava da sipariş ettik ancak sofradaki en zayıf yiyecek olarak karşımıza çıktı. Başarılı değildi.

IMG_4228

Ahtapot ızgara buralarda gerçekten güzel yapılıyor. Sunum daha güzel olabilir mutlaka ama lezzeti bir başka.

IMG_4229

Tatlı olarak 2 seçim yaptık. İlki “spoon sweets” olarak gelen 2 çeşit marmelat idi. Diğeri de lezzeti fena olmayan badem ve cevizli “kataefe”, sanırım tanıdık 🙂

IMG_4233    IMG_4234

Hesap ile birlikte gelen puding.

IMG_4235

Yine bayanları içtikleri şaraplarla birlikte kişi başı 13 Euro hesap ödedik.