Bayramoğlu Döner , İstanbul ( * * * * * )

Lezzetli Döner için yolunuzu değiştirmeye değer ….

Adres: Rüzgarlıbahçe G-69 sok. no.2 Kavacık / İstanbul Tel:216.4130045

http://www.bayramogludoner.com.tr/

Ankara’da doğup büyümüş biri olduğumdan , dönerin yeri bende bir başkadır. Döner kültürümü Ankara’da almış olmamdan dolayı da her döneri de beğenmiyorum . Bu yüzden Bayramoğlu’na gideceğim zaman heyecanlanmadım da değil.

Bayramoğlu’na sevgili dostum Murat Erdem ile birlikte gitmek nasip oldu. O da en az benim kadar ağız tadına önem verir.

Mekana geldiğimizde son derece kalabalıktı. Zor yer bulduk oturacak desem yeridir. Ne de olsa tam öğle yemek saati diye düşündük. Önümüze gelen salata , patates kızartması ve küçük turşu ikramı ile “bir mi, bir buçuk mu” sorusuyla karşılaştık. Sanırım çorba seçeneği de var isteyene.  Dönerimizi heyecanla beklerken, bir taraftan salata ile iştahımızı açmaya başladık.

DSC04587

Ve önümüze gelen sıcacık lavaş arasında meşhur “Bayramoğlu Döneri”

DSC04589

Lavaşı kaldırdığınızda da gerçekten lezzetli bir döner ile karşı karşıya kalıyorsunuz. Evet, bir Ankara döneri değil. Ancak yediğim en lezzetli dönerlerden biri. Mutlaka tadmanızı öneririm. Çok fazla pişirilmemiş, hafif sulu ve yağlı.

DSC04591

Yalnız dönerin yanında verilen ve ilave masaya da bırakılan lavaşa ayry bir parantez açmak gerek. Son derece ince ve lezzetli bu lavaşın da Bayramoğlu lezzetinde yeri var. Döner ile birlikte birbirini tamamlıyor.

DSC04593

Şunu da ilave etmem gerek. Yemeğimizi yedikten 2-3 saat sonra tekrar önünden geçtik mekanın önünden. Aynı yoğunluk devam etmekteydi. Sürekli yoğun bir mekan olduğunu göz önünde bulundurun. Bu ilgi tabii ki lezzetiyle orantılı …

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.