Di Wine , Varna , Bulgaristan (Bulgaria) ( * * * * * )

Adres: 2, Bratya Shkorpil Str., Varna 9000, Bulgaristan Tel: +359 87 860 6050

http://www.diwine.bg/

Şarap sevenler için güzel bir seçim bence Varna’daki “Di Wine”. Gerek yemeklerin lezzeti , gerekse şarap seçenekleri son derece yeterli. Siparişlerimizle birlikte gelen sıcak ,zeytin yağlı ve kekikli ekmeklerin lezzeti yerinde. Kendi ekmeğini yapan firmalar, bir adım öne geçiyor ve maça 1-0 önde başlıyor bence.

DSC04470

Şarap seçimimiz, her zamanki gibi yöresel. Angelus Estate markanın  Cabernet üzümleri (Cabernet Sauvignon ve Cabernet Franc) , Merlot ve  Syrah kupajı olan Classic 2011. Vinalies Internationales , Paris’deki yarışmada Altın madalya sahibi. Bulgar şarapları içinde bana göre iyilerinden. Gövdeli kırmızı şarap sevenlere …..

http://angelusestate.com/medalien.html

DSC04465

Kaz ciğerinin olduğu yerde Semiha’nın bunu tatmaması mümkün olamaz. (Sauteed Foie Grass with apple and raspberry sauce)

DSC04467

Deniz ürünlü salata tabii ki benim seçimim değil.

DSC04469

Semiha’nın ana yemek tercihi ördekli risotto. Benim ilgimi daha çok çeken kısmı risotta tabii ki. Sunum gerçekten etkileyici. Bal, siyah trüf mantarı ile lezzetli bir risotto. Üzerine taze nane ile servis ediliyor. Gayet başarılı ve lezzetli.  (Magret Of Duck . with honey and black truffle , chocolate risotto and fresh mint)

DSC04472

Evet, tabii ki süt dana kaburga ızgara benim siparişim. Yanında da BBQ sosu. Orta pişmiş ve lezzeti tam yerinde. Şarap ile uyum içinde. (Grilled ribs from milk fed veal with BBQ sauce)

DSC04473

“Feuilletine” ise ödül aldıkları ve gururla sundukları bir pasta. Çikolata sevenler kadar sevmeyenlerin de başını döndürecek kadar güzel. Sunum da göreceğiniz üzere basit ancak şık. Buraya gelip de “Feuilletine” sipariş etmezseniz, mekanın gereğini yerine getirmemiş olursunuz.

DSC04478

Antep fıstıklı pastayı okuyup da sipariş etmeme şansım yoktu. Meyve eşliğinde servis edilen bu pastayı beğenmemek mümkün değil. Şarap ve yemek konusunda olduğu kadar, tatlı seçenekleri de bizden geçer notu aldı. (Pistachio cake with raspberries and milk chocolate)

DSC04480

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.