Buzio Restaurante , Colares , Sintra , Portekiz (Portugal) ( * * * * * )

Adres: Av. Eugénio Levy no.56, Praia das Maçãs  2705-288 Colares – Sintra Tel: +351.219.292.172

http://www.buzio.pt/

Sintra’da göreceğimiz yerleri sabaha bırakıp işimiz de biraz uzayınca, öğle yemeğini yola bıraktık. Birkaç kişiden aldığımız tavsiyelerle Lizbon rotamızı otoban üzerinden değil de, deniz kıyısından tercih ederek nefis Atlantik Okyanusu manzaralarını da pas geçmemeye karar verdik. Yol üzerinde de bize tavsiye edilen Colares’deki bir restaurantı aradık. Sintra’ya kadar gelirseniz, mutlaka Colares’e uğrayın. Temizliği, düzenli hali ve nefis manzarası ile ayrılmakta zorlanacaksınız. Rüzgar sanırım burada eksik olmuyor….

IMG_1359    IMG_1379

Buraya kadar gelmişken de biraz daha güneye inerek Avrupa’nın en batı noktası olan “Roca Burnu” (Cabo Da Roca) da görülebilir.

IMG_1408

Dönelim tekrar Colares’e … Sintra merkezden yaklaşık 12 km uzaklıkta olan bu restaurant  Atlantik kıyısına bakan yol üzerinde. Tam bir balık lokantası bence. Her türlü balık ürününü bulmak mümkün.

Peynir, zeytin, soğuk kalamar ezmesi ve nefis ekmekler açlığımızı aldı. Ama keşke sipariş etmeseymişiz. Lezetine bir diyeceğimiz yok. Diğerleri için yer işgal ettiler.

IMG_1384

Kabuklu deniz ürünleri çorbası son derece başarılı.

IMG_1385

Yine iştah açıcı görünüşü ve lezzeti ile zeytinyağlı, sarımsaklı ve yeşilliklerle hazırlanmış bir soğuk tabağı. Ahtapot ise son derece taze ve yumuşak.

IMG_1387

Asıl yemek ise karides, kalamar ve değişik midyelerle hazırlanmış , önce göze, sonra mideye hitap eder nitelikte. Sunum ise son derece hafif bir pilav ile.

IMG_1388    IMG_1390

Ödediğimiz rakam, kişi başı 40 Euro.