Tiritçi Mithat , Konya ( * * * * * )

Tirit Ustası ……

(Koordinat: N37˚ 52.237′ ; E032˚ 30.067′)

Adres: İstanbul Cad. Yusufağa sk. No:21/A – Konya Tel: 332. 3507298

Bana göre Konya’nın “Lezzet Üçlemesi”nden biri de Tirit. Ve tiritin de yenilebileceği ilk yer “Mithat” olarak öne çıkmıştı. İnanın gerçekten de doğruymuş. Burada yedikten sonra başka yerde tirit beğenmem diye düşünüyorum.

Son derece küçük bir yer, toplam 10 masa anca. Tirit ve Zerde var sadece yenilebilecek. Kiremit bir güveç içinde geliyor tirit. Zırhta çekilen kuzu eti, şişte meşe kömürü ateşinde pişiriliyor. Kiremit güveç içine pide, yoğurt ve değişik baharatlardan oluşan sos ,közlenmiş biber, domates eklenip fırında bir müddet kalıyor, daha sonra tereyağı ve bol maydanoz ile servis edilyor. Gerçekten bir lezzet bombası

DSC02964

Yanında içtiğimiz Niğde Gazozu, tirite eşlik etti.

DSC02966

Her ne kadar bana ağır gelmemiş olsa da, tiritin ağırlığını alıp mideyi rahatlatması açısından hazırlanan  ve safran ile zerdeçal’dan hazırlanan Zerde de bence çok lezzetliydi.

DSC02968

Konya mutfağını tatmak için mutlaka uğranmalı. Yoksa bir tarafı eksik kalır bence. Tek dikkat etmeniz gereken konu, servisin çok erken bitmesi.Akşam yemeği için bulma şansınız yok. Mutlaka telefon edin veya saat 3’ü geçirmeyin ….

 

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.