Restaurante Laurentina – o Rei do Bacalhau , Lizbon, Portekiz (Lisboa, Portugal) ( * * * * * )

Adres: Avenida Conde de Valbom 71 A, Lizbon  Tel:+351.21.796.0260

http://www.restaurantelaurentina.pt/

2016 yılındaki Portekiz gezimizi doğum günüme denk getirdik. Portekiz’deki son akşama denk geldi ve yemeği Lizbon’daki beğenilen yerlerden birinde yedik.

Yemek siparişimiz ile birlikte ortaya gelen zeytin ve yine Lizbon’da tadına baktığımız “Pastel bacalhau” yani geleneksel Morino balığı keki. Hatırlatmak gerekirse, özel Portekiz peyniri, yumurta, patates, maydanoz, zeytinyağı, soğan ve sarımsaktan hazırlanıyor.

IMG_1635

Benim seçimim, geleneksel bir Portekiz yemeği. “Couvada of cod”. Lahana yaprakları ve patates ile pişirilmiş morina balığı. Toprak küçük bir tencere ile masanıza geliyor. (Portuguese traditional plate, specialty of the house , confectioned to the way of the Beira Interior, with products of Cova da Beira, nominated the oil, the borecoles and the potatoes.)

IMG_1636    IMG_1641

Semiha’nın seçimi ise, Beira bölgesinden fırınlanmış keçi. Sunum küçük bir tencere ile yapılıyor. Tabağa kendiniz alıyorsunuz. Patates ve sebze ile servis ediliyor.  (Baked goatling – Traditional from Beira , cooked in the oven, served with baked potato and fried vegetable)

IMG_1639   IMG_1642

Yemek ile birlikte içecek tercihimiz ise yine bir Portekiz şarabı oldu. Zaman zaman tercih ettiğimiz bu markayı, kendi ülkesinde içme fırsatı bulduk. Mateus Rose.

IMG_1646

Semiha’nın restaurant’ta organize ettiği doğum günü pastam ise bisküvili kremalı. En sevdiğim pasta türü. (Biscuit custard cake)

IMG_1648