Cais Das Dolunas , Lizbon, Portekiz ( Lisboa, Portugal) ( * * * )

Adres: Rua Da Victória, 46, Lizbon   Tel:  +351.21.243.7167

Lizbon’da yediğimiz en değişik yiyeceklerden birini burada tatma fırsatı bulduk. İlerleyen satırlarda kendisi ile tanışacaksınız :). Onun dışında yediklerimiz çok özenerek yapılmıştı diyemem. Yer olarak merkezle olan mekan sanki biraz turistik tur yemekleri misali bir tarzı var.

Portekiz’de alıştığımız şekli ile birer kadeh porto şarabı, yemeklerin başlangıcı olmaya devam ediyor.

IMG_1532   IMG_1533

Yemek öncesi birer adet bir çeşit sebzeli Hint böreği olan Chamuca (Samosa) ile patates kroket alıyoruz açlığımızı bastırmak için. Her ne kadar tavada yapılsa da, Portekiz’de  başlangıç olarak tercih ediliyorlar.

IMG_1526

Kalamar tava burada biraz daha değişik. Kalamar etrafını saran katman daha kalın. Yağsız olsun derseniz bu kısmı ayırabilirsiniz.

IMG_1535

3 biberli sos ile biftek pek bana göre değildi. Sos üzerinde kullanılan demek daha doğru olacak 3 ayrı renkteki karabiberi tane olarak kullanmaları en azından benim sosu ağız tadı ile yememi engelledi. Ben tane çok sevmiyorum. Aslında çoğunluğunu toz haline getirip, az miktarda renklendirmek için tane kullansalar daha iyi olurdu bence. Etin yumuşaklığı ve lezzeti tatmin ediciydi. Yanında da garnitür olarak pirinç pilavı ve patates kızartması.

IMG_1538

Portekiz’de tatlılar gerçekten fazla tatlı. Benim gibi ağdalı seven biri için bile. Burada yediğmiz en özel tatlı ki aslında meyveli tatlılar bana göre tatlı değil, “Maca Assada”. Enfes bir şey. Mutlaka deneyin. Elma, kahverengi şeker, porto şarabı ve çubuk tarçın ile hazırlanıyor. Evde de mutlaka deneyeceğim.

IMG_1540

Semiha’nın tercihi ana vatanı Orta Amerika olan görünüşü kavuna, tadı balkabağına benzeyen Papaya oldu.

IMG_1541

Bu yemek sonunda ödediğimiz rakam 43 Euro.