San Siro , Lizbon , Portekiz (Lisboa, Portugal) ( * * * * )

Adres: Calcada do Carmo 9, Lizbon  Tel: +351.211304492

7.Eduardo Parkından deniz kenarına doğru yürürken (biz genelde yürüdük çünkü) , Praça dom Petro 4 meydanı çevresinde karnımız iyice acıktığında, kendimiz zor buraya attık desem yeridir. Turistik konumdaki , turistik bir restaurant. Ancak biz yediklerimizden memnun kaldık.  Mart ayı olmasına rağmen yer bulmakta zorlandık. Hatta dışarıda oturmak zorunda kaldık.

Siparişlerimizi seçerken benim tercihim yöresel dark bir bira oldu. Araması yerinde.

IMG_1464

Balık çorbası gördüğümüzde kaçırmadıklarımızdan. Havuç çorbaya rengini de vermiş. En iyilerinden olmasa da kötü değildi balık çorbamız.

IMG_1465

Değişik sunumunu siparişimizi vermeden yan masalardan gözlemlediğimiz farklı bir seçim yaptık. İstakozun da olduğu bir kabuklu deniz mahsulü pilavı. Resimde de görüldüğü üzere tencere ile servis yapılıyor. Pirinç pilavı olmasına rağmen risotto kıvamındaydı. Bu tür yemekleri sevdiğimden ben beğendim. Fiyatı ile de orantılı olacak çekilde istakoz sınırlıydı tabii ki. (shellfish rice with lobster)

IMG_1468   IMG_1467

Sardalya’nın Türkiye’de tavasını, Yunanistan ve adalarında ızgarasını yedikten sonra Portekiz’de de fırınlanmışını da yedik. Tabii ki lezzeti tavadaki gibi olmasa da sağlıklı olduğu kesin. Ben beğendim doğrusu.

IMG_1466

yemek için ödediğimiz rakam 34 Euro.