Pacheca Wine House , Lamego , Portekiz (Portugal) ( * * * * * )

Adres: Cambres – 5110-424 Lamego /Portekiz Tel: +351.254.331.229

https://www.pachecawineclub.com/

Bana göre Portekiz’in kuzeyinde bulunan Douro Bölgesi ülkenin özel yerlerinden biri. Bu özelliği veren ise bölgeden geçen Douro Nehri ve etrafındaki tepeler üzerindeki üzüm bağları.  Yol üzerindeki tabeladan da anlaşılacağı üzeri bu bölge Porto Şarabı rotası.

Douro, Roma döneminden beri bağcılık ile uğraşıyor.1143’de Portekiz Kilisesi teşviki ile üzüm bağları tüm bölgeye yayılmış. Ancak olgun üzümlerin maserasyon süresi (kırmızı üzüm şıralarının açık renginin kırmızıya dönüşmesi için şıranın üzüm taneleri ile bir arada bekletilmesi) uzatılarak elde edildiği kaliteli tatlı şaraplara 16.yy’da erişildi.  Bölgeye has “Port Wine” ünvanı ,17. yy’da şarabın mayalanması sırasında eklenen konyak ile birlikte olmuştur. Şu ana kadar denemediyseniz, tavsiye ederim. En azından ben evimden eksik etmiyorum.

DSCN8597    DSCN8602

Tabii ki buraya sadece Portekiz Şarabı için geldiğimizde de, bölgede mevcut Şarap Evlerinden birini ziyaret etmeden olmazdı. Bizim tercihimiz “Pacheca” oldu. Hem şarap evi içinde ve nefis bahçesinde gezi ile birlikte  şarap ve imalatı hakkında bilgi alma ve tadım yapma ; hem de oteli ve restaurantı da olduğundan ihtiyaç halinde yararlanma şansınız var.

DSCN8606   DSCN8636

Biz akşamı Porto’da geçireceğimizden restaurantı nı denedik. Nefis bir Douro vadisi, üzüm bağları manzaralı restaurantında en az şarabı kadar lezzetli yiyecekler de bulduk. Özellikle Porto yakınlarındaki her restaurantta siparişimizi verdikten sonra bir kadeh tatlı Porto şarabı içmek güzel bir alışkanlık haline geldi.

DSCN8609    DSCN8610

Ekmek seçenekleri içinden seçtiğimiz ekmeğin yanına eşlik edecek zeytinyağı alternatiflerinin doğallığı lezzetlerinden belliydi. Sade ve balzamik ilaveli.

DSCN8611

Bulduğumuzda kaçırmadığımız kaz ciğeri. Beyaz Port Wine ile sotelenmiş ayva ile birlikte. Tabii ki sunum da lezzeti kadar görkemli. (14 Euro)

DSCN8615

Benim tercihim, fırında süt kuzu. Pirinç pilavı ile servis ediliyor. Yavaş da pişirildiğinden son derece lezzetli. Tam bana göre. ( Kid “Paletta” with rice in the oven flavored with mint) (23 Euro)

DSCN8620

Semiha’nın seçimi ise, fırında ahtapot oldu. Yeşillik ve sarımsaklı mayonez sosu ile bu seçiminde de görünüşü, tadından aşağı kalır gibi değil. (Octopus tentacle roasted in the oven) (24 Euro)

DSCN8622

Tabii ki yemek üzerine kahve ama yanında nata ile birlikte ….

DSCN8625

Kişi başı ödediğimiz rakam 35 Euro