Myrivili’s Mulberry, Skala Skamineas , Midilli (Lesvos) ( * * * )

Adres: Skala Skamineas  Tel: +30.225305519

Midilli adası gittiğim Yunan adaları içinde bana en hoş geleni. Hem büyüklüğü sayesinde zevkinize göre yer bulmanız mümkün. Fiyat olarak diğer adalara göre daha uygun. Ve diğer adalara göre daha sakin. Eğer aradıklarınız buysa, mutlaka Midilli’yi ziyaret edin.

İlk ziyaretimde uğradığım ancak bir kahve içerek ayrıldığım ve çok hoşuma giden Skala Skamineas’a bu sefer yemek yiyebilmek için geldim. Ünlü yazar Stratis Myrivilis’in köyü. Yer adanın kuzeyinde. Molivos’dan kıyı boyunca Midilli merkeze gelirken, ana yoldan aşağı doğru ayrılmanız gerekiyor. Seramik dükkanlarını ve küçük kilisesini ziyaret edebilirsiniz. İlk ziyaretimde gözüme kestirdiğim küçük ve şirin limanında dut ağacının altında, enfes manzarayı da seyrederek, İstakoz yeme fırsatını buldum. Yerin adı, Myrivili’s Mulberry. Ünlü yazarı anmayı unutmamışlar.

Öğlen vakti olmasına rağmen bira ile başlayıp, siparişlerimizle uzo’ya çevirdiğimiz içecek tercihimizin yanına, söylediğimiz mezeler sadece Tzatziki ve Greek Salad’ın farklı bir versiyonu olan Skamnia Salad (salatalık, domates, soğan,haşlanmış havuç, aromatik bitkiler, zeytin, peynir)  oldu.

IMG_4335    IMG_4336

Ara sıcak olarak tercihimiz kalamar tava. Her ne kadar bizdeki gibi çıtır olmasa da son derece keyif verici bir lezzete sahip.

IMG_4337

Tabii ki burada yenebilecek karides ve istakoz ile birlikte servis edilen spagetti. Sofradaki kişi sayısına göre sipariş edebiliyorsunuz.

IMG_4342

Bayanların içtiği şarap ve biralar ile birlikte kişi başı ödediğimiz rakam 18 Euro. Dikkat edeceğiniz üzere tatlıya burada bulaşmadık. Çünkü önceden tecrübe ettiğimiz ve tekrar ziyaret edilmesi gereken bir yer. Komşuları Kavos Cafe.