Naos Restaurant , Anaxos Skoutarou , Midilli (Lesvos) ( * * * * )

Adres: Anaxos Lesvos, Anaxos 811 09     Tel: +30.2253110148

Midilli adasını bu ziyaretimizde kaldığımız 4 gecenin 3’ünü  Anaxos Skoutarou’da geçirdik. Burayı tercih etmemdeki nedenler , hem sakin bir yerleşim yeri olması ki son derece kafanızı dinleyebilirsiniz,  hem denizinin ve plajının güzel oluşması hem de Petra ve Malivos’a yakın olması nedeniyle akşam yemek sonrası biraz hareket görmek istediğinizde kolayca buralara ulaşabilme olanağının olması. Aklınızda bulunsun bu tavsiyelerim.

Buradaki son akşam biraz da Yunan müziği ve eğlencesi de olsun istedik. Otelimizin 100 mt yakınındaki Naos bu hizmeti verdiğinden , tercihimiz bu mekan oldu. Belki de kestirmeden görüşümü yazayım. Detaylara sonra devam ederiz. Yemekler belki en iyisi değil, servis süper hızlı değil. Ancak aile işletmesi olan bu yer, gerek içtenliği, gerek iyi niyeti, gerekse eğlencesi ile bize Midilli’deki en keyifli akşamımızı yaşattı. Midilli’ye bir sonraki gelişimde, Anaxos’da kalmayacak olsam da bir akşamı daha burada geçirmek için mutlaka gelirim ve size de tavsiye ederim.

Söylemeye gerek yok ….

IMG_4310

Sarımsak, fesleğen, deniz tuzu ve zeytinyağlı nefis pide. Tek başına bununla bile karın doyurulur.

IMG_4312

Tabii ki yine Yunan klasikleri. Sanırım bunlarsız sofraya oturmadık.

IMG_4311   IMG_4313

Yine farklı bir versiyonda gelen içinde domates, peynir, maydanoz ve zeytinyağı bulunan fırınlanmış biber.

IMG_4314

Son derece samimi olduğumuz sahibi Süleyman (!) ın annesi tarafından hazırlanmış marine sardalya. Enfes üstü bir lezzet ….

IMG_4316

Yine bir Yunan saganaki, yani sahanda deniz mahsulleri  ve yanına yakışan kızartmam …

IMG_4317    IMG_4318

Tüm bu lezzetler ve eğlence kişi başı sadec 10 Euro. Unutmadan, Sirtaki dans eğitimi de bu fiyatın içinde :)))