Ciğerci Niyazi Usta , Edirne ( * * * * * )

 Adres: Alipaşa Ortakapı cad. No:5/2   EDİRNE Tel: 284.2133372

http://www.cigerciniyaziusta.com.tr/

Edirne’de birçok ciğerci var. Ama ben sevgili Okan Yılmaz tarafından tavsiye edilen Niyazi Usta’ya gittim. Hayatımda yediğim en güzel ciğerlerden biriydi. Hani hiç bıkmadan her öğün yenebilecek lezzette.

Siparişimizle ortaya gelen garnitürler… Her biri ciğere son derece güzel eşlik ediyor. Bu üçlü olmadan bir anlam ifade etmez bence.

DSCN3462

İçecekleri saydıklarında “Hardaliye” hemen dikkatimizi çekti ve sipariş ettik tabii ki. Ancak şunu söylemem gerekiyor ki Hardaliye’ye ayrı bir satır açmak gerekiyor.

Trakya bölgesi üzümlerinden üzüm suyu, hardal tohumu ve vişne yaprağından imal edilen, bir içecek türü. Sağlık açısından da bir çok faydası var. Detaylı bilgiyi http://www.hardaliye.net/  siteden edinebilirsiniz.

DSCN3463

Edirne ciğeri için de söylenecek bir şey yok. Mutlaka tadılmalı. Dana ciğerinden yapılan, sinir ve zarları sabırla ayıklandıktan sonra yatay olarak kesilen, un ve tuzlandıktan sonra kızgın ateşte kızartılan bu enfes ciğer için bile Edirne’ye gidilir.

DSCN3465

Tatlı olarak ilk tercihimiz ve Trakya’da kolaylıkla bulabileceğiniz ve Çanakkale’ye özgü “Peynir Helvası”. Taze tuzsuz peynir, yumurta sarısı, irmik ve şeker ile imal ediliyor. Mutlaka ve mutlaka nerede denk gelirseniz, deneyin.

DSCN3466

Diğer bir tatlı seçimimiz ise “Hayrabolu Peynir Tatlısı” . Daha önce Hayrabolu’da “Kadı Göbeği” adıyla tanınan bu tatlı, Kemalpaşa Peynir Tatlısının çok benzeri. Benzer şekilde tahin ve fındık ile mükemmel gidiyor…..

DSCN3468

Edirne sadece yiyecek değil, görülecek yerler açısından da çok zengin. Mimar Sinan’ın ustalık eseri Selimiye Camii, Arasta Çarşısı, özellikle 16.yy.da su sesi, müzik ve güzel kokularla akıl hastalarının tedavi edildiği ve 2004 yılında Avrupa Konseyi tarafından Avrupa müze ödülüne sahip II.Beyazid Külliyesi Sağlık Müzesi , Karaağaç,  Aynalı gelin süpürgeleri mutlaka görülmeli.

DSCN3486

DSCN3489

DSCN3544

DSCN3519

DSCN3520

DSCN3487

 

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.